SPORTARIJE

15.08.2005.
Sport
Tuzlaci se obrukali na Grbavici
Igrači drskost pokazuju na pogrešnom mjestu

Nogometaši Slobode ne samo što nisu prekinuli neslavnu, tradiciju poraza na Grbavici koja traje od 1997. godine, nego su u subotu doživjeli potop, poslije kojeg će im trebati vremena da se oporave. Najteži je to poraz od kako igraju u poslijeratnim prvenstvima BiH, bruka i sramota kojih bi se morali stidjeti svi koji vole ovaj klub, ponajviše igrači i stručni štab. Nije u pitanju samo minus četiri, svakom se poraz može dogoditi, ali način... Boli način na koji je doživljen. Bez kapi krvi i blijedi su crveno-crni ušli u susret, još blijeđi napustili teren.

Stručni štab nas je uoči polaska u Sarajevo uvjeravao da je atmosfera super, a momčad našpanovana. Međutim, Sakib Malkočević i njegovi pomoćnici su tokom utakmice imali priliku upoznati i naličje momčadi. Na njemu je pisalo kukavičluk.

“Izgleda da igrači nemaju drskosti ili je pokazuju na pogrešnom mjestu. Ne mogu shvatiti da 70 minuta šetaju po terenu. Svaki igrač Želje imao je barem sedam klizećih startova tokom utakmice, što je dokaz kako se bori za boje svog kluba. Ne mogu reći da je ovo bio samo slab dan, jer jedan smo već imali protiv Orašja, ali očito da utakmica sa Željezničarom svima nama mora biti veliko upozorenje da se nešto mora mijenjati. Naredna dva susreta kod kuće, sa Posušjem i Čelikom moramo pobijediti, da bi stvari vratili u normalnu” - kaže jedan od trenera Samir Hadžimahović.

Dan nakon utakmice, na naše pozive od čelnika kluba niko se nije javljao na mobilne aparate. Uspjeli smo, ipak, dobiti Fuada Barakovića, člana Upravnog odbora.

Utučen porazom, koji je, čini se ugušio Slobodine ambicije za visok plasman, bio je sposoban servirati samo razočarenje.

“Sve što se dogodilo na terenu je totalno nezalaganje igrača, koje ni klub ni Uprava nisu zaslužili. Redovno izmirujemo sva dugovanja, a oni nam vraćaju na ovakav način. Sigurno je samo da ćemo radikalne poteze povući već na narednoj sjednici. Vrlo je moguće da za sveukupno nezalaganej osjete i po džepu.” - kaže Baraković.

- Da li je moguće da igrači bojkotuju klub?

“Ne bih rekao. Koliko znam ima manjih nesuglasica koje se u hodu rješavaju. U pitanju je, ipak, neangažovanost i neprofesionalnost, kojima moramo stati u kraj”.
(oslobođenje)

Priredio(la): Tuzlarije