SPORTARIJE

25.08.2005.
Višestruki plivački prvak BiH napustio zemlju
Nedim Nišić karijeru nastavlja u Klivlendu
Plivač Nedim Nišić, popularno nazvan tuzlanski delfin, sportsku karijeru nastavit će u američkom Klivlendu. Višestruki prvak BiH dobio je primamljivu ponudu iz SAD koju, kako kaže, nikako nije mogao odbiti.

"Uz plivanje u SAD ću se školovati. Sretan sam što sam dobio poziv i moram priznati da nisam ni trenutka razmišljao", tvrdi Nišić.

Nišić je u pratnji oca Murisa sa tuzlanskog aerodroma otputovao "preko bare". U Slobodi, za koju je Nišić u minulim godinama osvojio niz medalja, imaju samo riječi hvale za darovitog sportistu.

"U matičnom klubu sam proveo lijepe dane, ali nemogućnost napredovanja me je nagnala da sreću potražim daleko od svoje države i rodnog grada.

U Tuzli još ne postoji bazen sa olimpijskim dimenzijama i već sam u nekoliko navrata izjavio da je moja životna želja da u rodnom gradu plivam u 50-metarskom bazenu.

Međutim, kako stvari stoje - to će još dugo biti samo pusti san", rekao je Nišić pred odlazak u Ameriku, te tako postao još jedan bh. građanin koji je napustio zemlju.
(nezavisne)

Priredio(la): Tuzlarije