SPORTARIJE

31.08.2005.
Nađa Avdibašić - Vukadinović predsjednica OKBiH
U Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine danas je obavljena primopredaja dužnosti na čelu Predsjedništva ove organizacije. U narednih 16 mjeseci krovnu sportsku organizaciju u BiH vodit će Nađa Avdibašić-Vukadinović, koja je dužnost preuzela od dosadašnjeg predsjednika Milanka Mučibabića.

Na svojoj prvoj pres-konferenciji u svojstvu predsjednika OKBiH Avdibašić je istakla zadatke Komiteta u narednom periodu.

Kao prioritetni zadatak Avdibašić je fokusirala aktivnosti OKBiH na jedinstvenom ustrojstvu i zakonskoj regulativi sporta u BiH, te pripreme potencijalnih kandidatata za nastup na Zimskim olimpijskim igrama 2006. godine u Torinu. Stim u vezi Olimpijski komitet BiH već je uplatio 35.000 KM na račune Skijaškog (20.000 KM), Bob (10.000 KM) i Sanjkaškog saveza BiH (5.000 KM). Ukupno 20 bh. sportaša već sutra će krenuti na pripreme za nastup na OI. Od 20 sportaša njih četvero je dosad ispunilo olimpijsku normu - Mojca Rataj, Enis Bećirbegović, Aleksandra Vasiljević i Bojan Samardžija. Preostalih 16 kandidata imat će priliku da dođe do norme do 31. januara sljedeće godine.

(fena)

Priredio(la): Tuzlarije