SPORTARIJE

10.09.2005.
Švedski magazin ˝Aftonbladet˝
Pašalić odbio Ibrahimovića
Zlatana Ibrahimovića, jednog od najboljih fudbalera današnjice, dva puta su odbili u Fudbalskom savezu BiH, kada je prije nekoliko godina želio da igra za reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen.

Kada je Ibrahimović imao 17 godina dva puta je njegov otac Šefik razgovarao s Ahmedom Pašalićem, direktorom bh. reprezentacije, ali od njega nisu dobili pozitivan odgovor da Zlatan nastupi u nacionalnom timu.

Dok se Pašalić predomišljao, iz našeg saveza su dobro reagovali i privolili Ibrahimovića da igra za Švedsku, te je tako velika želja oca da njegov sin igra za Bosnu ostala neispunjena", piše, između ostalog, u jučerašnjem broju švedskog magazina "Aftonbladet".

Povodom pomenutog teksta juče je u redakciju "Nezavisnih novina" putem elektronske pošte došlo nekoliko pisama, koja su nam uputili naši građani na privremenom radu u Švedskoj.

Bh. državljani nastanjeni u ovoj skandinavskoj državi izrazili su ogorčenje i negodovanja na rad funkcionera N/FS BiH, a posebno Pašalića, kojeg okrivlju za gubitak Ibrahimovića i drugih igrača koji su rođeni u BiH, a danas nastupaju za reprezentacije drugih država. (nezavisne)

Priredio(la): Tuzlarije