SPORTARIJE

17.11.2004.
Tuzlanski nogometaši razočarali u Žepču
Prije susreta u Žepču Slobodinim prvotimcima je isplaćena premija za osvojen bod u Banovićima u visini od 200 KM. Za bod u Žepču Tuzlaci su imali premiju od 200 KM, za eventualnu pobjedu 500 KM, ali uprkos tome nisu stvorili niti jednu povoljnu priliku

Iako, su prvotimci Slobode dobro znali šta im donosi pozitivan rezultat u Žepču, za samo 20 minuta igre dozvolili su razigranim domaćinima da razriješi pitanje pobjednika. Stručni štab Slobode mišljenja je kako je pobjeda Žepčaka sasvim zaslužena i čista kao suza, ali postavljaju pitanje zar se susret trebao igrati po nemogućim uslovima ako su otkazane utakmice u Sarajevu, Lukavici ili Banovićima.

- Ne umanjujem pobjedu Žepčaka, ali sam mišljenja da se susret nije trebao igrati. Moji nogometaši su nastupili u dresovima kratkih rukava, jer je to jedina garnitura koju posjedujemo, a u poluvremenu nismo imali suhe i čiste majice kako bi se bar na trenutak presvukli. To je stvarnost Slobode, ali u tome ne tražim opravdanje, jer smo podbacili i morali odigrati puno bolje – kaže trener Sakib Malkočević.

Prije susreta u Žepču Slobodinim prvotimcima je isplaćena premija za osvojen bod u Banovićima u visini od 200 KM. Za bod u Žepču Tuzlaci su imali premiju od 200 KM, za eventualnu pobjedu 500 KM, ali uprkos tome nisu stvorili niti jednu povoljnu priliku.

- Podbacila je kompletna posljednja linija zajedno sa golmanom. Očekivao sam da iskoristimo prednost u visini jer sam susret počeo sa četiri stopera, ali smo već u 4. minuti primili gol poslije centaršuta. Nismo stvorili niti jednu ozbiljniju priliku jer nismo imali “razbijača” odnosno nogometaša koji bi po tako teškom terenu zano čuvati loptu.

Iskren da budem razmišljam o kaznama jer apsolutno ništa značajno nismo napravili. Sad će nam biti puno, puno teže da se vadimo protiv Čelika i sigurno je da ćemo proljeće čekati sa zebnjom i u bodovnom deficitu – konstatuje Malkočević.

Priredio(la): sunce/jutarnje