SPORTARIJE

18.09.2005.
Atletičari Slobode-Tehnograd ostvarili uspjeh na atletskom mitingu u Tuzli
U subotu se Tuzla još jednom dokazala kao odličan domaćin. Kup evropskih prvaka u atletici za juniore i juniorke okupio je oko 12 ekipa iz 11 država i sve je proteklo bez i najmanjih problema. Posebno raduju izuzetni uspjesi atletičara Slobode Tehnograd, koji su na smotri najvećih nada atletike Starog kontinenta predstavljali našu zemlju.

Gordana Cvijetić, koja je nastupala za Slobodu kao pojačanje, postigla je najvrijedniji pojedinačni rezultat. Ona je oborila rekord u disciplini 400 metara s preponama za čak 20 stotinki. Rekord su oborile i muške štafete i to četiri puta 100 metara: (Radaković, Čolić, Delić, Halilović) i četiri puta 400 metara: Memišević, Suslovski, Petković i Malkić.

- Prvo slavlje nam je donijela Cvijetić, a onda se nastavilo medaljom Dušana Babića koji je 200 m istrčao za 54, 44 sekunde. Zlatnu medalju je osvojio i Nedim Čolić, srebrenu Ermin Hadžić, a bronzanu Merisa Hadžić. U ukupnom poretku muškarci su zauzeli prvo mjesto, što je i nas same iznenadilo, kaže Kada Delić-Selimovićć direktor Slobode Tehnograd, koja je zadovoljna i osvojenim sedmim mjestom naših juniorki.

Priredio(la): Tuzlarije