SPORTARIJE

19.09.2005.
KK"Trocal Jedinstvo"
˝Dug vraćen sa kamatom˝
Košarkašice KK "Trocal Jedinstva" Tuzla u okviru priprema za takmičenje u Ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi koja počinje 8. oktobra, odigrale su još jednu prijateljsku utakmicu. U SKPC Mejdan u subotu su savladale KK "Quatro Požega" iz Požege (Cro) rezultatom 58:43 - po četvrtinama: (18:2, 16:14, 16:19, 8:8).

Kompletna ekipa je igrala angažovano i odgovorno što je i rezultiralo dobrom igrom i pobjedom od 15 poena razlike.

Nakon što su treneri Kamerić i Jurčenko uputili žestoke kritike svojim igračicama poslije nezalaganja u utakmici protiv KK "Brčko Distrikta" u ovoj utakmici djevojke su igrale kao preporođene, kritika je djelovala i savladan je protivnik koji je prije nekoliko dana slavio u Požegi sa 6 poena razlike. Igrom i angažovanjem su se istakle Bešić, Šabić, Petrović i kapiten Ferhatović. Svakako raduje povratak još uvijek nedovoljno oporavljene Marković koja je nakon kratke pauze zbog povrede zaigrala u ovoj utakmici i postigla 7 poena (jedna trica). Ponovo su treneri i na ovoj utakmici ukazali povjerenje nekolicini igačica iz juniorskog pogona što je još jedna potvrda da se u KK "TROCAL Jedinstvo" puno polaže na omladinski pogon.

Slijedeća provjera je također protiv hrvatskog ligaša, u subotu 24.9. u Mejdan stiže Osijek, u nedelju ponovo Požega, a onda slijedi nekoliko gostujućih utakmica i učešće na turniru u Hrvatskoj. Za očekivati je da će reprezentativke "Trocal Jedinstva" (Bejtić, Iriškić, Papčević i Demirović) stići u Tuzlu do narednog vikenda, ali neizvjestan je njihov nastup u subotu i nedelju.

Priredio(la): Tuzlarije