SPORTARIJE

17.11.2004.
Sport
Igrači ljuti i ogorčeni na Fukare!
Da u taboru Slobode trenutno vlada neprofesionalizam i egoismus bilo je poznato i prije, ali da je došao do ovako velikog stepena nismo znali. Čast izuzetcima, ali oni su na žalost rijetki. Očigledno je da većina igrača koj su trenutno na platnoj listi FK. Sloboda nemaju ni 1% spremnosti za ličnu kritiku i nisu ni sekunde voljni da analiziraju svoje greške, nego pokušavaju neuspjeh ˝svaliti˝ na druge, a to ponašanje je krajno amaterski

Radi loše igre i nezalaganja u prošloj utakmici predstavnici UN ˝Fukare˝ su juče ˝navratili˝ u termin prije treninga u svlačionicu kako bi popričali sa igračiima i u namjeri da objasne zašto je odbijen pozdrav u Žepču. Ali na veliko iznenađenje tamo smo naišli na LJUTNJU od strane igrača. Naime oni su jednostavno ljuti i osramoćeni zbog toga što su im Fukare na kraju utakmice prilikom njihovog pozdravljanja okrenuli leđa i tom prilikom pjevali ˝Volim te Slobodooo˝.

Žestoka diskusija vodila se između pojedinih igrača (Deda, Sića) i predsjednika udruženja tj. vođe navijača. Suljo im je pokušao objasniti da leđa nisu okrenuta zbog rezultata nego zbog zalaganja na utakmici, gdje su čak tri igračazavršili utakmicu neisprljani, kako su to uspjeli na onakom vremenu i terenu nisu nam čak ni oni mogli objasniti.

Deda nam je uputio i kompliment da smo dole bili grupa pijanih navijača ??? !!!!! ...zaboravljajući da smo po onoj bljuzgavici, padavinama i zimi 90 minuta navijali i bodrili ih, te da smo i njemu poslije drugog primljenog gola skandirali ˝Mirsad Dedić˝. Njegov odgovor na ovo je: ˝Niste trebali˝. Dobili smo takođe i odgovor ˝... ufurali ste se ko da ste navijači Barcelone˝. Još nam je rečeno: ˝I mi ćemo vama okrenuti leđa kad pobjedimo˝, te da im uopšte netrebamo?!

Neželimo sada sve nabrajati ko je šta reko jer je to nebitno na spramsramne reakcije baš onih igrača koji snose najveći dio krivice za poraz u Žepču. Teške riječi su pale od Dedića, podržene od strane kapitena ekipe Siće i pojedinih igrača (Bajrović, Crnogorac), dok se ostali igrači nisu javljali za diskusiju.

I za komentara Dedića procijenili smo da im je veoma teško palo i navijanje ˝igrajte pičke˝ koje po njima takođe nije bilo na mjestu. Bezpotrebno je dalje opisivati situaciju u svlačionici ali okrivljavanje drugih i prebacivanje krivice na sve ostale je nisko i providno. Mislim da našim ˝curicama˝ treba jedna sezona igranja u Zenici, pa da vide šta su navijači, a ovo u TZ bi im onda bio kao odmor!

U vezi situacje u svlačionici i izjave pojedinaca da im netrebamo predsjednik UN ˝Fukare˝ je zakazao sastanak za četvrtak u 14 sati u prostorijama stadiona Tušanj, ka kojem će se razmotri odlazak u Zenicu i zauzet stav na reakciju i ponašanje igrača . Na sastanak će biti pozvana i dva igrača koja su igrala u Žepcu, da nam službeno iznesu stavove ekipe. Nakon čega ćemo mi odlučiti šta dalje.

Tuzla, 17. Novembar. 2004
UN ˝Fukare˝


Priredio(la): Dalton/Fukare.org