SPORTARIJE

29.09.2005.
Tuzlake nije poljuljao poraz na Pecari
Sloboda opet na cijeni
Nakon nespretnog poraza od lidera Širokog Brijega, u Slobodi još proklinju sreću. Međutim, u stručnom štabu su zadovoljni zalaganjem i borbenošću fudbalera.

Uprkos porazu, primjetio sam i neke pozitivne stvari. Igrači se zalažu, izgaraju za svaku loptu, a što je najbitnije, dobro igraju i stvaraju prilike na gostujućim terenima. Ni protiv Širokog Brijega nismo bili u podređenoj situaciji. Djelovali smo zrelo, a u nekim momentima i opasnije od domaćina.

Posljednje utakmice potvrđuju da sadašnji sastav ili generacija Slobode zavređuju respekt. Vidi se da nas protivnici poštuju, što je naša vodilja za budućnost. Želimo da se Sloboda kao tim, u budućnosti još više cijeni - kazao nam je sportski direktor Dževad Šećerbegović.

Pred naredni meč sa komšijama iz Banovića u Slobodi ima određenih problema. Ozbiljnu povredu mišića zadobio je Denis Karić i kako sada stvari stoje, najvjerovatnije će pauzirati protiv Budućnosti.

U tim će se vratiti Mirzet Krupinac i Adnan Osmanhodžić, a očekuje se ovosezonski debi Staniše Nikolića, koji se oporavio od operacije koljena.(E.M)

Priredio(la): Tuzlarije