SPORTARIJE

03.10.2005.
Sport
Mali fond igrača najveći problem
Iako je Željezničar druga najefikasnija premijerligaška ekipa sa 16 pogodaka, trener Ratko Ninković tvrdi da njegov tim i dalje ima problema s realizacijom. Analiziravši utakmicu protiv Slavije u petak, prvi stručnjak "plavih" je kazao:
- I protiv Modriče, a pogotovo u meču sa Slavijom, stvorili smo iz kontranapada nekoliko izglednih prilika, ali ih nismo iskoristili. Iako smo među najefikasnijim ekipama u takmičenju, još teško postižemo golove - rekao je Ninković pa nastavio:

Novo iskušenje

- U petak smo imali problema sa povrijeđenim napadačima. Prema mom mišljenju, jedino što ovoj ekipi treba jeste veći fond približno kvalitetnih igrača. To je kao u košarci. Nije isto kada imate samo jednu petorku ili, pored toga, široku klupu - objasnio je Ninković, napomenuvši da konstantno mora improvizirati:
- To je neminovno, jer među 20 igrača imamo pet zadnjih veznih, dok smo sa napadačima deficitarni i uvijek moramo nešto mijenjati.
Tako će, najvjerovatnije, biti i u Tuzli. Iako se još nisu ni ohladili od susreta sa Slavijom, igrače Željezničara novo iskušenje čeka već sutra, kada u okviru šesnaestine finala Kupa BiH na Tušnju igraju protiv Slobode.
U drugom kolu Tuzlaci su torpedirani na Grbavici. Može li Željo savladati rivala i u gostima?

Nema popravnog

- Opet nećemo biti u punom sastavu, ali se idemo nadigravati. Sloboda je jedna od najstarijih i najiskusnijih ekipa u Premijer ligi, a pritom su vrlo opasni na domaćem terenu. Teško će biti, jer nema popravnog u slučaju eventualne greške, a Kup je takmičenje u kojem svako može dobiti svakog - rekao je Ninkovićev asistent Haris Alihodžić.
Prema njegovim riječima, na Tušnju sigurno neće nastupiti Pjanić i Hadžić te ranije povrijeđeni Vladavić.

Trinaesti poslijeratni trener

Sujevjernim navijačima šef stručnog štaba otkrio je jednu zanimljivost. Željezničar je, naime, u ovom kolu došao do 13. boda, a koincidencija je i to da je Ratko Ninković 13. poslijeratni trener "plavih".
- Ja sam, eto, 13. čovjek na klupi. Možda će taj podatak nekome nešto i predstavljati, ne znam. Ljudi su sujevjerni, u nekim hotelima čak nema ni sobe broj 13...

Sa Slobodom u 18 sati

Ekipa Željezničara u subotu je imala slobodan dan. Jučer su igrači trenirali, a do utakmice sa Slobodom vježbat će još dva puta, danas i sutra ujutro.
- U Tuzlu ćemo, ipak, krenuti na dan utakmice, s obzirom na to da se utakmica igra u večernjem terminu. Imat ćemo trening ujutro, a bit će dovoljno vremena da se igrači do meča odmore. Što se tiče sastava, mislim da ćemo sačekati do posljednjeg treninga i tek onda odrediti početnu jedanaestorku - naglasio je Alihodžić. (avaz)

Priredio(la):