SPORTARIJE

08.10.2005.
Kvalifikacije za SP 2006
BiH - San Marino 3:0
Prvi gol za reprezentaciju BiH je u 47. minutu utakmice postigao glavom Elvir Bolić, nakon odličnog ubačaja Grujića sa desne strane.

Skoro ista situacija u 75. minuti utakmice, isti strijelac i isti igrač koji je ubacio loptu sa desne strane, dakle strijelac ponovo Elvir Bolić na još jednu odličnu asistenciju Grujića.

U 83. minuti utakmice, nakon jednog oštrog udarca Hrgovića sa lijeve strane, Elvir Bolić je na odbijenu loptu postigao svoj treći i ukupno 23. gol za reprezentaciju BiH u svom 49. nastupu za reprezentaciju BiH.

Tokom čitavog susreta ekipa BiH je dominirala po cijelom terenu i imala loptu u „svojim nogama“ tokom 80% vremena susreta, što najbolje pokazuje omjer od 27:1 u kornerima za BiH.

U ostalim susretima 7. kvalifikacione grupe za SP 2006 u Njemačkoj, reprezentacija SiCG je u Litvaniji savladala domaćina sa 2:0 golovima Kežmana u 43. i Vukića u 88. minuti utakmice.

U Briselu je trenutni rezultat utakmice Belgija – Španija 0:2.(agencije)

Beograd mora pasti sad il nikad


Hasan Salihamidžić/Elvir Bolić

Sergej BarbarezZlatan Bajramović zbog dva žuta kartona na klupiStrijelac sva tri gola za našu reprezentaciju Elvir Bolić, trenutci prvog gola

Junak utakmice Elvir BolićDrugi gol...Treći gol
(tz)

Priredio(la):