SPORTARIJE

13.10.2005.
17 povređenih na ˝Marakani˝
Imena povrijeđenih

Ukupno sedamnaest navijača povređeno je na stadionu Crvene zvezde tokom kvalifikacione utakmice između selekcija SCG i Bosne i Hercegovine.

Kako je za B92 izjavio direktor klinike Anlave Slobodan Ivanović, šest osoba pretrpelo je teže, a 11 lakše povrede za vreme meča.

Nijedan povređeni navijač nije životno ugrožen, a šestorica teže povređenih prebačena su u Urgentni centar radi dalje nege.

Povrede su nanesene tupim predmetima, uglavnom polomljenim stolicama, dok su se neki navijači povredili na šiljke od ograde na stadionu.

Tokom utakmice na "Marakani" bilo je incidenata na delu tribina gde su bili smešteni navijači reprezentacije BiH i u njihovoj blizini.

Bačeno je nekoliko baklji, a potom su iz ležišta su pokidane stolice kojima su se medjusobni gadjali navijači dva tima. Policija je intervenisala i sprečila veće incidente.

Među ozbiljnije povređenim navijačima je šest osoba iz Bosne i Hercegovine. Povredu levog oka zadobio je Goran Stanković (rođen 1989. godine) sa Pala, bez drugog prsta desne ruke ostao je Sarajko Ajdin (1983) iz Travnika, Izujin Barajić (1967) iz Zenice ima prelom nosa i potres mozga, Veliboru Terziću iz Mostara konstatovana je povreda glave i vratnog dela kičme, Marku Stankoviću (1985) iz Bijeljine povrede čeone regije glave, a Nemanja Vujanić (1985) ima posekotinu temene regije glave.

Posekotine desne šake na šiljcima ograde zadobio je Zoran Marjanović iz Beograda, zvezdastu povredu obraza ima Dušan Bulatović (1957.) iz Zemuna, a posekotinu u predelu čeone regije ima Nemanja Lukić (1988.) iz Beograda.

Tokom utakmice u Beogradu, na Marakani i u okolini dežuralo je sedam interventnih timova lekara klinike "Anlave".
(B92)

Priredio(la):