SPORTARIJE

15.10.2005.
Ličnost dana: Izudin Bečirčić Zenga
Vođa heroja iz grotla Marakane
Zeničanin Izudin Bečirčić Zenga ne bi bio to što jeste da nije poveo svoje Fanaticose u beogradsko grotlo potpuno svjestan da ide u zvjerinjak fašističkog divljanja i pretnji Mladićevih koljača.

Navijači naše reprezentacije su održali moralnu lekciju četničkim huliganima pokazali kako se dostojanstveno navija za svoju zemlju.

Zenga je vođa skupine BH Fanaticos za našu zemlju koja godinama bodri i zdušno podržava reprezentaciju BiH, ma u kojem sportu i gdje god ona nastupala.

Niti jednog momenta ova skupina, bezgranično vjerna, nije okrenula leđa ni nogometnoj reprezentaciji naše zemlje koja se na terenu borila kao i njeni navijači na tribinama Marakane.

Herojski su naši momci pretrpjeli sve napade topovskih udara, komada betona i čega sve ne iz asortimana oruđa četničkih huligana kojima je, izgleda, životni moto veličanje ratnih zločinaca.

Međutim, nije samo Beograd ogledalo hrabrosti i odanosti navijača BiH. Oni su se iskazali i na drugim mjestima gdje je bilo potrebno pokazujući snagu bosanskog duha.

U Briselu su, što je već svima znano od gostujuće utakmice načinili domaću. Bilo ih je tada 15.000 na šta su Belgijanci mogli ostati samo tihi. Hvalili su svi tada naše momke i djevojke jer u srcu Evrope nisu napravili niti jedan incident. Nakon svega šta reći nego: SVAKA ČAST Zenga i svi naši heroji sa Marakane.(A.Č.)

Marakana meč SiCG - BiH

Priredio(la):