SPORTARIJE

19.10.2005.
Iljo Dominković, predsjednik N/FS saveza BiH:
Bilo bi žalosno da nas kazne / TV PINK sakrio istinu!
U prijavi disciplinskog komiteta navodi se da je protiv našeg saveza pokrenut postupak zbog lomljenja oko 85% stolica u sektoru na tribinama koji je bio odvojen za navijače bh. reprezentacije.

Iljo Dominković, predsjednik bh. kuće fudbala, naglasio je da su juče u sjedište FIFA poslali svu potrebnu dokumentaciju.

"Prikupili smo svu dokumentaciju i materijale koje posjedujemo, odnosno sve snimke koje smo dobili od navijača i novinara. Želimo dokazati da se krivica ne može prebacivati na naše navijače, koji su se na ´Marakani´ bukvalno borili za svoje živote. Svi transparenti i veličanje ratnih zločinaca ukazuju na to da onakva atmosfera nije stvorena zbog naših navijača i da je sve bilo upereno da se nanese šteta našoj zemlji i našem savezu. Po natpisima na transparentima moglo se vidjeti da su to bili navijači SiCG iz RS. Navijače naše domovine gađali su i topovskim udarima, što je užasno", kaže Dominković.

Prvi čovjek našeg fudbala naglašava i to da bi izricanje kazne našem savezu bila prava katastrofa za fudbal!

"Bilo bi žalosno, neiskreno i krajnje nepošteno prema našim navijačima da nas FIFA kazni. Nadamo se da će FIFA kroz izvještaje delegata sa susreta na ´Marakani´ utvrditi prave krivce. Nažalost, na TV prijenosu se nije moglo vidjeti sve što se dešavalo našim navijačima. Očito je da je režiser prijenosa, odnosno TV kuća koja je to realizovala (TV PINK) pokušala sakriti istinu. Međutim, na snimkama koje ćemo poslati u FIFA tačno se vidi ko baca stolice, a ko iste drži na glavama i koristi ih u zaštiti", naglasio je Dominković, dodavši:

"Mehmed Spaho je član Disciplinskog komiteta FIFA. Iako nema pravo učešća kod donošenja konačne odluke, nadamo se da će kroz razgovor sa kolegama iz FIFA doprinijeti da se dokaže prava istina".(24.sata info)

Priredio(la):