SPORTARIJE

25.10.2005.
Sjednica Izvršnog odbora N/FS BiH u petak
Rasprava i o Ušanovićevim postupcima
Iljo Dominković, predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, najavio je da će na sjednici Izvršnog odbora, koja će se održati u petak (28. oktobra) raspravljati i o odgovornosti Muniba Ušanovića, generalnog sekretara bh. kuće fudbala.

Kao što je poznato, prvi operativac N/FS BiH protekle sedmice u Beogradu je sa Zoranom Damjanovićem, kolegom po dužnosti iz FS SCG, potpisao sporni protokol, koji je vezan za incidente na kvalifikacionoj utakmici SCG - BiH, odigranoj 12. oktobra na "Marakani".

"S obzirom na reakcije koje je u javnosti izazvao potpis ovog protokola, htjeli ili ne, moramo zauzeti stajalište po tom pitanju. Posebno zbog činjenice što je generalni sekretar samoinicijativno potpisao ovaj protokol, bez stava bilo kojeg organa Saveza ili mene, kao predsjednika IO i Saveza. Ušanović čak nikoga nije obavijestio da ide u Beograd, što smatram da je njegov lični stav i da zbog toga mora odgovarati", rekao je Dominković dodavši:

"Pitam se samo da li je Ušanović protokol potpisao po nečijem nagovoru ili samoinicijativno. U ovom trenutku nije trebalo da imamo nikakve kontakte s FS SCG, jer smo time, prema mom mišljenju, izjednačili sva dešavanja na ´Marakani´, što nikako nije istina, s obzirom da svi znamo šta se dešavalo u Beogradu."

Na pitanje da li je moguće da Izvršni odbor izglasa nepovjerenje Ušanoviću, Dominković je odgovorio:

"Ne bih prejudicirao o ishodu sjednice Izvršnog odbora, ali svako mora snositi odgovornost za svoje postupke i radnje."(nezavisne)

Priredio(la):