SPORTARIJE

26.10.2005.
Uprava FK Sloboda i pored loših rezultata odlučila
Nihada Mujezinovića neće smijeniti
Tri poraza zaredom od Željezničara, Slavije i Sarajeva uzdrmali su redove Fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle. Upravni odbor kluba pod predsjedavanjem Envera Bijedića do nedjeljnog gostovanja u Žepču, mora poduzeti korake ili će Slobodin brod i dalje ploviti ka ambisu.

"Bez sumnje trenutna situacija je teška. Što se tiče igara na terenu, nezadovoljni smo neefikasnošću, jer na utakmicama stvaramo prilike, a nikako da ih realizujemo. Potpuno smo nezadovoljni učinkom na gostujućim terenima i tu se nešto mora iz korijena mijenjati", tvrdi Bijedić.

O posljednjoj utakmici sa Sarajevom prvi čovjek tima s "Tušnja" ističe:

"Trenera Nihada Mujezinovića nećemo mijenjati, ali ne možemo promijeniti niti sve nogometaše. Nešto se mora promijeniti u shvatanju i pristupu igri kod prvotimaca. Ne može se tek tako izaći na travnjak i izgubiti."

Denis Karić i Mirzet Krupinac su otputovali u Albaniju, a da se predsjedniku Bijediću nisu javili i po svemu sudeći potpisat će ugovor sa ekipom Vlaznimi.

"Sigurno je da će biti sankcija zbog toga. Ipak, ja potpisujem ispisnicu i bez moje dozvole oni neće napustiti klub. Jedan od njih mi se javio iz Albanije i tražio da razgovaramo. Mislim da je to i s njihove strane u najmanju ruku neozbiljan potez", rekao je Bijedić.(nezavisne)

Priredio(la):