SPORTARIJE

27.10.2005.
Damir Mršić sjajno otvorio Eurokup FIBA-e
Za 35. rođendan postigao 35 poena
Fenerbahce savladao PAOK sa 101:91


Za svoj 35. rođendan bh. reprezentativac Damir Mršić ubacio je isto toliko poena u pobjedi njegovog Fenerbahcea nad grčkim PAOK-om (101:91) u prvom kolu Eurokupa FIBA-e.
Naš internacionalac imao je "ludu večer" u Istanbulu. Bio je centralna figura meča. Uz sjajnih 35 poena, uknjižio je i tri asistencije, a od 12 pokušaja za "trojke" ubacio je izvrsnih osam.
- U utorak sam napunio 35 godina, a te večeri sam postigao isto toliko koševa Grcima. To je sitna koincidencija, koja mi godi. Svi smo u klubu zadovoljni prvom međunarodnom pobjedom. Donekle smo se iskupili i opravdali pred našim navijačima za nedavni poraz u domaćem prvenstvu od Darusafake.
Utakmica s PAOK-om je bila kvalitetna. Grci su dobar i ukomponovan tim, ali nam, uz fantastičnu podršku s tribina, pobjeda nije mogla izmaći - kazao nam je dvostruki slavljenik nakon meča.

E. M.Slab učinak Bajramovića

Drugi naš reprezentativac u ovom takmičenju Kenan Bajramović nije bio ni približno uspješan kao Mršić. Njegov Azovmaš je izgubio u Sankt Petersburgu od branioca naslova Dinama sa 72:77, a bh. reprezentativac proveo je na terenu samo tri minute. Dao je dva poena (šut za dva 2-1) i ubilježio jedan skok.
Ramiz Suljanović je istovremeno postigao 19 poena, ali ni to nije bilo dovoljno njegovom MPC Capitalsu na gostovanju kod Slask Wroclawa (68:77).(Avaz)

Priredio(la):