SPORTARIJE

28.10.2005.
Sutra u Tuzli turnir u uličnoj košarci
U organizaciji EUFOR-a, sutra će u Tuzli biti održan turnir u uličnoj košarci, priopćeno je iz Multinacionalne operativne grupe Sjever.

Ovaj košarkaški turnir organizira se u svim većim gradovima BiH pod nazivom Euforija, a sudjeluju srednjoškolske ekipe te ekipe iz sastava EUFOR-a. Na turniru u Tuzli sudjelovat će srednjoškolski timovi Gimnazije "Meša Selimović", Ekonomske škole, Mješovite srednje elektrotrehničke škole i Mješovite srednje mašinske škole.

Pobjednički tim iz svakog grada kvalificirat će se za mjesto na velikom finalu, koje će se održati 30. listopada u Banjoj Luci.

"Turnir ima za cilj promociju suradnje između građana BiH i vojnika EUFOR-a. Sport je univerzalna stvar koja povezuje različite ljude i različite kulture, a u isto vrijeme predstavlja i neke od ključnih atributa EUFOR-a, kao što su suradnja, timski rad i fer plej", rekao je poručnik Juha Miettinen, glasnogovornik MNOG-a Sjever.

Pobjednici svakog od lokalnih natjecanja dobiti će sporstke komplete, ručnike i košarkaške lopte, a pobjednici u velikom finalu osvojit će računalo za svoju školu.(fena)

Priredio(la):