SPORTARIJE

01.11.2005.
Izjava za javnost UG navijaca FK "SLOBODA"-"FUKARE" Tuzla
Povodom zadnjeg sastanka u NS BiH koji je organizovan od strane Generalnog sekretara Muniba Usanovica i predstavnika navijaca BH FANATIKOSI za podrucje Bosne i Hercegovine, kao i predstavnika navijaca FK "Sarajevo" i "Zeljeznicar" i udruzenja navijaca "Fukare", ovim putem zelimo reci sta je tacno receno na sastanku:

Sramotno ponasanje Usanovica svo vrijeme nakon utakmice u Beogradu niti je vrijedno niti zelimo da komentarisemo.

Odlazak u Sarajevo predstavnika navijaca iz Tuzle, gdje nam je receno da je sastanak u vezi tuzbe NS BiH protiv FS SiCG, bio je i u vezi zahtjeva prema nasem savezu za davanje jednokratne pomoci za navijace povrijedjene na Marakani kao i zahtjev za pravnu pomoc u prikupljanju dokaza i podnosenja pojedinacnih tuzbi prema FS SiCG od strane povrijedjenih navijaca i vlasnika ostecenih autobusa. Vodje navijaca "Sarajeva" i "Zeljeznicara" nisu bili u Beogradu i oni nisu dosli na taj sastanak da bi pruzili podrsku Usanovicu vec su dosli da izraze spremnost za cvrscu saradnju navijackih skupina u buducnosti vezano za nastume nase reprezentacije.

Udruzenje navijaca FK "Sloboda" Tuzla i prisutni ne podrzavaju odlazak g.dina Usanovica u Beograd i potpisivanje protokola.
Dogovor je bio da navijaci prvo odrze sastanak u okviru svojih navijackih grupa pa da se onda izjasnimo o svemu navedenom. Poslije izjasnjavanja navijaca donijete su gore navedene odluke, medjutim u izdanju "SPORT" za (27.10.2005.godine)

objavljeno je da mi svi podrzavamo sve navode Muniba Usanovica sto nije tacno. Iznenadilo nas je da je g.din Izudin Becircic zvani "Zenga" iz BH FANITIKOS-a dao podrsku g.dinu Usanovicu u vezi svih desavanja od utakmice u Beogradu pa na ovamo.Prateci dosadasnji odnos BH FANATIKOS-a, citajuci komentare na njihovioj web stranici, a gdje oni optuzuju g.dina Usanovica i gdje stoji da su najavili tuzbu protiv NS BiH, a u vezi sa utakmica u kvalifikacijama, zacudilo nas je da je g.din predstavnik BH FANATIKOS-a dao podrsku generalnom sekretaru.

Mi se ne bi mjesali u rad BH FANATIKOS-a dok oni ne rijese sami probleme u svojim redovima. Mi smo potpisali da smo bili na pomenutom sastanku u Sarajevu s obavezom da prenesemo svojim clanovima udrzenja o cemu se razgovaralo i donijeli smo gore navedene odluke - stoji u saopštenju UG navijaca FK ˝SLOBODA˝-˝FUKARE˝ Tuzla.(t.z.)Priredio(la):