SPORTARIJE

22.01.2014.
ŽOK „Sloboda-Tuzlafarm“: Nihad Zahirović novi trener

Ženski odbojkaški klub „Sloboda Tuzlafarm“ narednog vikenda biće organizator odbojkaškog kampa za kadete i kadetkinje, koji će uz saradnju sa Odbojkaškim savezom Federacije Bosne i Hercegovine, te Oružanim snagama BiH biti održan u vojnoj bazi Dubrave.

Tuzlarije

Tim povodom danas je u klubu održana i pres konferencija na kojoj je najavljen sam kamp, te ambicije kluba u nastavku sezone, a predstavljen je i novi trener kluba, Nihad Zahirović.

-Tu sam već desetak dana i intenzivno radimo na pripremi za nastavak sezone. Iz mlađih kategorija prebacili smo nekoliko igračica u prvi tim čime smo pojačali konkurenciju. Imam premijerlogaško iskustvo kao trener ŽOK „Jelovica“ i nadam se da ćemo ostvariti ambicije kluba. Uprava je omogućila sve što nam je potrebno i vjerujem da ćemo ispuniti cilj, a to je zadržavanje statusa premijerligaša-kazao je Zahirović.

Predsjednik kluba Aziz Čačković na preskonferenciji istakao je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima kluba, naglasivši da vjeruje u ostvarenje cilja, a to je ostanak na 4. ili 5. mjestu premijerligaške ljestvice do kraja sezone.

O samom zimskom kampu govorio je Said Hasanbegović ispred Odbojkaškog saveza Federacije BiH. On je naglasio da savez po prvi put ovakav kamp organizira u zimskom periodu, izrazivši zahvalnost ŽOK Sloboda Tuzlafarmu na preuzetim obavezema i učešću u organizaciji. Na kampu će učestvovati oko 90 kadeta i kadetkinja uzrasta 1997. i 1998. godište.

Tuzlarije


Tuzlanske odbojkašice nastavljaju sa pripremama već večeras kada će u Mejdanu biti odigrana utakmica između OK Kalesija, sa početkom u 20 i 15 sati. Farmaceutkinje će u okviru priprema biti i učesnice međunarodnog odbojkaškog turnira u Gradačcu, na kojem će još učesvovati i odbojkašice Kule Gradačac, te ženske odbojkaške ekipe iz Osijeka i Dervente.

Priredio(la): ZOK Sloboda-Tuzlafarm