SPORTARIJE

22.01.2014.
U Općini održan prijem za šefa stručnog štaba Slobode
Cijeli grad je uz Blaževića


Tuzlarije


Načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović i predsjedavajući Općinskog vijeća Tuzla, Jozo Nišandžić, sa saradnicima, danas su upriličili prijem za šefa stručnog štaba FK "Sloboda", Miroslava Ćiru Blaževića.

Prijemu su prisustvovali i predsjednici Klubova vijećnika partija koje participiraju u Općinskom vijeću Tuzla, kao i predsjednik FK "Sloboda", Azmir Husić, te prijatelj i savjetnik Kluba Sabahudin Saša Vugdalić.

Tuzlarije


Cilj prijema je bio da se šefu stručnog štaba FK "Sloboda" Blaževiću pokaže da je cijeli grad uz njega i FK Sloboda. Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović istakao je da je sve do organizacije, uprave i trenera.

- Krenulo je, sa istim sredstava imamo i loše i dobre rezultate, vidite da je to stvar uprave i trenera. Ovdje smo sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, najvažnijim ljudima iz izvršne vlasi, a vezanim i za upravu i gradnju. Želimo da pokažemo da je cijeli grad jednodušan u podršci FK Sloboda i želji da se Klub vrati u premier ligu.

Miroslav Ćiro Blažević, nakon srdačne dobrodošlice rekao je da je iskreno oduševljen prijemom u Tuzli, ali da ga to i opterećuje i obavezuje.

Tuzlarije


- Moram reći da mi je izuzetna čast da sam upoznao ekipu koja ovaj grad vodi ovako uspješno, kao načelnik, moj prijatelj Imamović. Niko ne može odabrati kao narod. Upravo taj čovjek sa svojim ekipom mi je dao do znanja ono što je za mene bitno, da je cijeli grad uz ovaj projekat, i sada sam još veći optimista.

Savjetnik Kluba Sabahudin Saša Vugdalić, također je pokazao optimizam i govorio o konkretnim potezima.

- Ja sam tu kao prijatelj i grada i kluba, tu sam da pomognem savjetima oko završetka stadiona Tušanj, da Klub postavimo na pravi put. Uprava Kluba je bila u Mariboru, vidjeli smo model rada tamošnjeg kluba, po tom ćemo principu voditi i ovaj Klub. Mislim da ovo što se dešava sa košarkom treba i u FK Sloboda. Prvi korak je 5. marta, moraju biti postavljene sve stolice na sjevernoj tribini. Već krajem marta može se očekivati konkurs za igradnju istočne tribine, kazao je Sabahudin Saša Vugdalić.

Priredio(la):