SPORTARIJE

26.01.2014.
FK ˝Sloboda˝
Pobjeda u Gunji: Četiri gola u mreži Jadrana


U svojoj prvoj pripremnoj utakmici crveno - crni su došli do pobjede protiv hrvatskog niželigaša Jadrana iz Gunje.

Šef struke našeg tima Ćiro Blažević na teren je izveo sljedećih 11:

Na golu je stajao Fejzić, zadnji red činili su Mehanović, Salihović, Moranjkić i Mehidić, u vezi su igrali Omić, Husić, Kapić, Musić i Efendić, a u vrhu napada J. Mujkić.

Tuzlarije

Za domaći Jadran su nastupali: Džomba, Đonlić, Sivrić, Perić, Josić, Matijević, Ahmetović, Šikić, Lucić, M.Alić i A.Alić.

Baš kako se i očekivalo Crveno - crni su od samog početka imali terensku inicijativu, no u prvih 20 minuta nisu uspjeli zatresti mrežu domaćina iako su imali nekoliko dobrih prilika.


U 29. minuti utakmice ostali smo sa igračem manje, jer je Husić zbog prigovora dobio crveni karton.

Ipak, to nije pokolebalo Crveno - crne koji preko Kapića u 36. minuti konačno dolaze u vodstvo.

U nekoliko navrata domaćini su pokušali doći do izjednačenja, no odbrana našeg tima bila je sigurna. Nešto ozbiljnija situacija desila se na samom kraju prvog poluvremena, no slobodnjak Josića sa nekih 18 metara sigurno brani Fejzić.

Na odmor se otišlo sa našom prednošču 0:1.

U drugom poluvremenu Blažević je u igru poslao 11 igrače s klupe: Hadžića, Neziać, Čejvanovića, A. Mujkića, Halilovića, Pršeša, Jahića, Ferizovića, Selamovića, Omerovića i Huseinbašića. Akteri susreta pristali su da se u drugih 45 minuta zanemari crveni karton Husića i da se igra 11 na 11.

Već u 50. minuti Pršeš postiže drugi gol za naš tim i povećava vodstvo na 0:2.
Tuzlarije

U 65. minuti Pršeš po drugi put trese mrežu Jadrana za visokih 0:3.

Crveno - crni su dominirali terenom, a šanse su se nizale kao na traci. Golmana domaćih od još jednog gola spasila je stativa.

Trener Jadrana u posljednjih 15 minuta utakmice na teren šalje četiri nova igrača, no čim je obavio izmjene njegov tim je primio četvrti pogodak. Strijelac je bio Huseinbašić u 76. minuti.

Pred sam kraj meča Gluvaković je postigao počasni gol za Jadran i konačnih 1:4.

Priredio(la): FK Sloboda