SPORTARIJE

11.03.2014.
˝Zmajevi˝ se pripremaju za predstojeću biciklističku sezonu

Biciklisti tuzlanskog BK Zmaj od Bosne intenzivno se pripremaju za predstojeću biciklističku sezonu. Profesionalni vozači su licencirani, i svi sa nestrpljenjem očekuju vožnju na dva točka kojom će jurišati na medalje i postolja.


Tuzlarije
Već narednog vikenda (nedjelja, 16.03.) "Zmajevi" će voziti u Novom Sadu Dunavski Kup, ciklo-kros, gdje će nastupiti Dragoslav Radovanović, Ljiljan Mijatović, Igor Anđić, Damir Selimović, Huso Salihović i Želimir Korolija.

Krajem mjeseca "Zmajevi" Dragiša Jović, Mensur Ćorić, Miroslav Lakić, Ramo Osmanović i Miloš Radićević voziti će, po planu reprezentacije, trku otvaranja sezone za ligu Srbije. Trka će se voziti 30.marta u Novom Sadu.

Sa druge strane naših granica, Haris Bihorac će imati "vatreno krštenje" u Beču, gdje će nastupiti na trci koja će se voziti 05.aprila.

"Očekujeu dobre nastupe i rezultate "Zmajeva" koji uvijek daju sve od sebe i opravdavaju epitet najbolje biciklističke ekipe. Predstojeće trke su naravno izazov na vozače, ali su i dio priprema za međunarodnu memorijalnu trku "Tuzla – 25.maj", koju tradicionalno organizuje BK Zmaj od Bosne Tuzla", kazao je za Tuzla Sport Hajrudin Trle, trener i direktor BK Zmaj od Bosne.

Podsjećamo, trka ´Tuzla – 25.maj´ tradicionalno se održava u pomen tragično stradaloj tuzlanskoj mladosti na Kapiji 1995.godina. Posljednjih 18 godina ova memorijalna međunarodna trka se održavala u kontinuitetu, a na njoj su učešće, pored bh. vozača, uzimali biciklisti iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Austrije i drugih država. Pripreme za ovogodišnju trku "Tuzla – 25.maj" intenzivno traju, a Organizacioni odbor trke, na čelu sa Nedžadom Ašćerićem i Hajrudinom Trletom, već je poduzeo sve bitne aktivnosti kako bi ovogodišnja trka bila održana na nivou adekvatnom velikog sportskog međunarodnog takmičenja.
Priredio(la): Press BK Zmaj od Bosne