SPORTARIJE

14.03.2014.
Liga 12: Sloboda dočekuje Kakanj, u Bijeljini igraju Radnik i Varda


Tuzlarije


Sloboda će u okviru XX kola Lige 12 KSBiH dočekati ekipu Kaknja koja se trenutno nalazi na 10. poziciji koja vodi u niži rang takmičenja. Utakmica se igra u subotu u SKPC Mejdan sa početkom u 19:30h. Sloboda je u ovoj utakmici apsolutni favorit.

Bijeljina će biti domaćin susretu između Radnika koji se bori za opstanak i višegradske Varde koja se bori za Ligu 4. Meč se igra u subotu u 19:00h. Iako se Varda nalazi na 3. a Radnik na 9. mjestu očekujemo jako neizvjesnu utakmicu.

Hercegovački derbi se igra u Čapljini gdje će domaća ekipa odmjeriti snage sa Leotarom iz Trebinja. U slučaju poraza Čapljina gubi i teoretske šanse za opstankom, Leotaru je pobjeda potrebna za ostanak u prvoj ligi. Utakmica se igra u subotu u 19:00h.

Spars će u Sarajevu odigrati utakmicu sa ekipom Građanskog iz Bijeljine. Domaćini se nalaze na drugom mjestu i potrebna im je pobjeda za učvršćavanje pozicije koja vodi u Ligu 4. Utakmica je zakazana za subotu u 19:00h.

Osmoplasirani Zrinjski će u nedjelju u Mostaru dočekati lidera tabele ekipu Mladosti, domaćini trebaju pobjedu za bijeg iz zone ispadanja a gosti za potvrdu učešća u Ligi 4. Utakmica počinje u 18:30h.

U posljednjoj utakmici XX kola Posušje, koje ima minimalne šanse za ostanak u ligi, će dočekati sarajevsku Bosnu kojoj je potrebna pobjeda za bijeg u sredinu tabele. Duel ova dva tima je zakazan sa nedjelju u 19:00h.

Priredio(la): sloboda.ba