SPORTARIJE

03.05.2014.
„SK Bambi Football 2014. Tuzla“
Svečano otvoren 2. Međunarodni fudbalski turnir
Svečanim defileom 16 fudbalskih ekipa osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine danas je otvoren 2. Međunarodni turnir „SK Bambi Football 2014. Tuzla“ na sportskom terenu u Slavinovićima.Organizator turnira je Sportski kluba Bambi iz Tuzle.

Tuzlarije


- Cilj ovog međunarodnog turnira jeste da djeca pokažu svoj sportski talenat. Također nastojimo dovesti generacije djece do izuzetno kvalitetne razine fudbala i razvijanja u zdrave ličnosti i dobre buduće fudbalere, izjavio je Enes Mešanović menadžer SK Bambi.

Učešće na turniru uzelo je po 16 ekipa za godišta: 2002., 2003., 2004 i 2005. Igra se po grupa sa 4x4 ekipe. U završnici će se odigrati četvrt finale, polufinale i finale. Na kraju turnira će se proglasiti ekipe za prvo, drugo i treće mjesto, po svim generacija, te uručiti nagrade za najboljeg igrača, golmana i strijelca. Nagrade su pehari za navedena mjesta i medalje za svaku generaciju.

Među mnogobrojnim dječacima je i jedna djevojčica. Riječ je o Fadili Mujkić iz fudbalskog kluba Gornji Rainci.

- Fudbalom se bavim od svoje osme godine. Navijam za Real Madrid, a omiljeni igrač mi je Ronaldo. Fudbal ću trenirati dokle god budem mogla jer je ovaj sport moja velika ljubav, kazala je Fadila.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Međunarodni turnir za generacije 2002. i 2004. nastavlja se sutra dok će se turnir za generacije 2003. i 2005. održati 10. i 11. maja ove godine.

S.P.

Priredio(la):