SPORTARIJE

10.05.2014.
Sloboda na Tušnju u 16:30 dočekuje Orašje
Blažević: Podrška nam je potrebna više nego ikad´!


Tuzlarije


U okviru 26. kola Prve nogometne lige FBiH fudbaleri Slobode danas na Tušnju u 16:30 dočekuju ekipu Orašja. Labudovi najavljuju da će im pomrsiti račune te je Miroslav Blažević zbog toga svojim igračima naglasio da opuštanja pred domaćim navijačima ne smije biti. Pobjeda je imperativ:

- Nemamo pravo na krivi korak! Orašje je delikatna prepreka, ali mi ćemo sve učiniti da ne ostavimo ništa slučaju. Fudbalska igra je čudo u kome zapostavljeni banalni razlog može biti presudan. Sa svojim saradnicima se maksimalno pripremamo za ovaj meč. Učinićemo sve da ponovo obradujemo naše cijenjene navijače!

U ovom susretu Blažević neće moći računati na suspendovane Redžepija i Moranjkića, ali igrački fond dovoljno je širok da se za njih pronađu adekvatne zamjene.

Protiv Orašja Crveno - crni će tako istrčati u sljedećoj postavi: Hadžić, Efendić, Salihović, Omić, Mehanović, Jahić, Musić, Husić, Huseinbašić, Halilović (Mehidić) i Krpić.

Blažević je svjestan da od podrške publike zavisi dosta toga. Stoga poziva sve navijače da u što većem broju pohode Tušanj:

- Zamolio bih sve naše pobornike, naše prijatelje, da dođu i da nas podrže. Podrška nam je potrebna više nego ikad´! Posebno za ovaj meč!

Dodajmo da će pred početak utakmice protiv Orašana publici na Tušnju biti predstavljena naša pionirska selekcija. Riječ je o vrlo talentovanoj generaciji mladih fudbalera koji su u ligi TK ostvarili sve pobjede i tako obezbijedili plasman u završnicu prvenstva BiH gdje brane titulu državnih prvaka.

Priredio(la): fksloboda.ba