SPORTARIJE

11.05.2014.
21. Državno prvenstvo u karateu za djecu
Klub borilačkih sportova ˝ORKKA˝ Lukavac uspješan u Mejdanu

U subotu 10.05.2014 godine u KPSC Mejdan u Tuzli, u organizaciji karate saveza BiH i karate kluba "Sloboda", održano je 21. Državno prvenstvo u karateu za djecu od 11 do 14 godina. Na prvenstvu je uzelo učešće 552 takmičara iz 73 kluba. Klub borilačkih sportova "ORKKA" Lukavac okitio se sa 2 zlatne medalje i 2 titule prvaka države.

Tuzlarije

Zlatnu medalju u kategoriji borbe djevojčice 13 godina -46 KG, osvojila je Bećirović Belma. Belma je nakon 4 uzastopne pobjede zasluženo ponijela titulu prvaka države u ovoj kategoriji.
Titulu prvaka države osvojio je i Čajić Hamza u kategoriji borbe dječaci 14 godina -70 KG, te tako odbranio titulu sa prošlogodišnjeg prvenstva države.
Bitno je spomenuti i odličan nastup Bandić Nedima u kategoriiji kate dječaci 12 godina, koji je nakon 3 pobjede i jednog poraza izgubio u meču za 3 mjesto rezultatom 3:2, te tako zauzeo 5 mjesto.

Tuzlarije


Naše najbolje takmičare i reprezentativce BiH u narednom periodu očekuje Balkansko prvenstvo koje će se u mjesecu junu održati u Turskoj.

Priredio(la): Lukavac Karate Team