SPORTARIJE

12.06.2014.
U okviru Ljetnog univerziteta
Odigrane prijateljske utakmice između ekipa Grijanja i Univerziteta

U organizaciji Centra za sport Univerziteta u Tuzli i Univerzitetskog sportskog društva u okviru Ljetnog univerziteta odigrane su prijateljske revijalne utakmice, između zaposlenika firmi Centralnog grijanja i domaćina Univerziteta u Tuzli.

Košarkaška revijalna utakmica je održana dana 10.06.2014. godine u Univerzitetskoj dvorani, gdje su zaposlenici Centralnog grijanja trijumfovali rezultatom 56:40.

Tuzlarije


Ništa manje zanimljiva bila je i malonogometna utakmica između pomenutih firmi koja se odigrala dana 11.06.2014. godine na terenu „Slana Banja“. Ekipa Centralnog grijanja nadigrala je domaćine i slavila rezultatom 5:3.

„Ovo je idealna prilika da kvalitetno iskoristimo svoje slobodno vrijeme, upoznamo i družimo. Iako je utakmica bila revijalnog karaktera smatram da je zaista bilo lijepih odigranih tehničko –taktičkih poteza na obje strane“ rekao je Džibrić Dževad, član selekcije Univerziteta u Tuzli.

Tuzlarije


Za ekipu Centralnog grijanja nastupili su: Kadić Mirsad, Karahmetović Adnan, Hura Aco, Sarić Suljo, Mahmutović Denis, Korlatović Adis, Ramić Jasmin i Mešanović Mirsad. Univerzitet u Tuzli predstavljali su: Huremović Tarik, Požegić Zijad, Smajić Sabahudin, Bašić Mirza, Džibrić Dževad i Bilalić Jasmin.

Takođe, odigrana je i malonogometna utakmica između studenata prve i druge studijske godine Fakulteta za tjelesni odgoj i sport gdje je prikazana zavidna nogometna tehnika. Studenti prve godine su rezultatom 11:1 savladali ekipu druge studijske godine.

Na programu sportskih aktivnosti u okviru Ljetnog univerziteta imat ćemo priliku pogledati dana 19.06.2014. godine turnir u tenisu za studente, Takođe, turnir u odbojci na pijesku za studente koji će se održati dana 24.06.2014. godine na JKP „Pannonica“ – Tuzla.
CENTAR ZA SPORT

Priredio(la): Centar za sport Univerzit