SPORTARIJE

25.06.2014.
˝Sloboda Tehnograd˝ na Timskom prvenstvu Evrope III liga – Tbilisi 2014
Rahima Zukić prva u trci na 3000 m stipl
Na Timskom Prvenstvu Evrope u atletici koje je 21 i 22 juna ove godine održano u Gruzijskom gradu Tbilisi nastupila je i atletska muška i ženska reprezentacija, u čijem sastavu je bilo i petero atletičara i atletičarki iz AK „Sloboda-Tehnograd”.

Tuzlarije


Najveći uspjeh ostvarila je trenutno najbolja bosanskohercegovačka atletičarka Rahima Zukić koja je u trci na 3000 m stipl u konkurenciji 15 zemalja osvojila I mjesto.

Tuzlarije


Pored osvojenog I mjesta u trci na 3000m stipl, Rahima Zukić je drugog dana takmičenja nastupila u trci na 5000 m gdje je osvojila VII mjesto.

Tuzlarije


Osim nastupa Rahime Zukić, ostali nasi članovi ostvarili su sljedeće plasmane:
Mahir Kurtalić je u trci na 110 m prepone osvojio VIII mjesto, istrčavsi svoj lični rekord sa rezultatom 15:06 s, dok je Rusmir Malkočević u trci na 400 m prepone sa rezultatom 58:24 ostvario 9 vrijeme. Nažalost Melika Kasumović i Anes Hodžić su ostali zbog plasmana jer su u sva tri pokusaja u troskoku imali prestupe.

Tuzlarije


Na kraju dvodnevnog takmičenja atletska reprezentacija BiH je osvojila VIII mjesto u ukupnom broju bodova.

Vec narednog mjeseca nase najbolje atletičare-ke očekuje nastup na Juniorskom prvenstvu Balkana u Turskoj, te Seniorskom prvenstvu Balkana u Rumuniji.

Direktorica:
Kada Delic-Selimovic

Priredio(la):