SPORTARIJE

26.06.2014.
Mini Liga šampiona u Tuzli 28.06.2014.


UniCredit Bank i Otvorene zabavne škole fudbala (CCPA-OFFS) već četvrtu godinu zaredom organizuju veliki fudbalski/ nogometni događaj za djecu Mini Ligu šampiona. Ovogodišnja Mini liga šampiona će se održati u Tuzli, na Trgu slobode, 28.06.2014. od 10.00 – 16.00 sati za djecu od 7 – 12 godina iz 10 gradova BiH.

Tuzlarije


Mini liga šampiona je prvobitno trebala biti održana na dan velikog finala UEFA Champions League u Lisabonu, 24.05.2014., ali je bila odgođena zbog poplava u našoj zemlji, pa se ove godine održava nakon finala UEFA Champions League.

Ovaj veliki sportski događaj za djecu, organizira se pod direktnim pokroviteljstvom UEFA-e, te uz sponzorsku podršku UniCredit Bank, MasterCarda, HTC-a, a podršku u organizaciji pružili su i Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine, te grad Tuzla.

Preko 400 dječaka i djevojčica i 100 trenera/volontera iz Tuzle, Kalesije, Gračanice, Petrova, Srebrenice, Bratunca, Živinica, Banovića, Lukavca i Orašja bit će podijeljeni u timove ovogodišnjih finalista UEFA Champions League, Real Madrid-a CF i Club-a Atletico de Madrid, gdje će uz zabavu, igru i druženje osjetiti djelić atmosfere ovog velikog finala.

Mini liga šampiona će se odvijati na 15 stanica Fun Football-a, postavljenih na Trgu slobode u centruTuzle. Sa djecom će raditi oko 100 trenera i asistenata. Na svakoj stanici, radit će se različite fudbalske igre, a djeca će, nakon završene igre na jednoj, prelaziti na drugu stanicu. Sva djeca će imati majice u bojama finalista Lige šampiona i rad na stanicama će se odvijati u duhu UEFA takmičenja, navijanja, fair play-a i poštivanja.

Tuzlarije


Osim igranja fudbala/ nogometa, bit će upriličeno i niz kreativnih i edukativnih radionica za djecu posvećenih fudbalu/ nogometu, UEFA Ligi šampiona, očuvanju životne okoline, zdravoj ishrani i fer navijanju.

“Ponosni smo što je UniCredit Bank dio Mini lige šampiona, koja iz godine u godinu prerasta u pravi praznik za djecu. Mi u UniCreditu smatramo svojom obavezom brinuti o kvaliteti življenja u našoj sredini, posebno imajući u vidu djecu, kao budućnost našeg društva, stoga smo sretni što ovom manifestacijom dajemo skromni doprinos njihovom sretnijem odrastanju. Radujemo se dječijim osmijesima povodom predstojeće Mini lige šampiona u Tuzli”, izjavio je direktor UniCredit Bank, Ivan Vlaho.

Mini Liga šampiona održana je do sada u Sarajevu 2011. godine, Mostaru 2012. godine i Banja Luci 2013. godine, a na radost i veliko oduševljenje njenih učesnika.

Priredio(la):