SPORTARIJE

02.08.2014.
Dunavski kup - Državno prvenstvo Srbije
Dva člana BK ˝Zmaj od Bosne˝ postigli vrijedne rezultate

Dva biciklistička "Zmaja" koja, iako im je adresa stanovanja švedska, odnosno austrijska, proteklog su vikenda odvozili odlične trke i postigli vrijedne rezultate, kao što je i uobičajeno za bicikliste tuzlanskog BK Zmaj od Bosne pod vodstvom Trle Hajrudina.

Tuzlarije


Haris Bihorac, inače rođen u Sjenici i bivši reprezentativac Srbije, a danas građanin Austrije predstavio je Zmaj od Bosne na Dunavskom kupu - Državnom prvenstvu Srbije za amatere, gdje je u drumskoj trci osvojio drugo mjesto u svojoj kategoriji a u disciplini hronometar postao je Državni prvak.

Na žalost, Bihorac je vozeći treću trku – kriterijum, doživio pad tako da je ovde ostao bez znajačjnog rezultata, koji bi ga u suprotnom, proslavio kao prvaka Slovačkih igara, a ovako je bio treći. Pored velikog rezultata, Haris daje veliki doprinos i klubu tako što žrtvuje svoja finansijska sredstva i prelazi po 1000 km sa svojim autom kako bi časno predstavio ´Zmajeve´, kao što će biti i 09.08. na Memorijalu poginulim biciklistima koji se vozi u Tuzli u organizaciji BK Zmaj od Bosne.

Sa druge strane, Sead Mujačević koji se nedavno, nakon tri godine pauze, vratio na biciklističke staze, osvario je odličan rezultat u trkama gdje su mu konkurenciju činili dokazani profesionalci. Mujačević je na hronometru zauzeo visoko sedmo mjesto, a dvanaesto u drumskoj trci. Obzirom na izuzetnu konkurenciju, klub je i više nego zadovoljan njegovim rezultatom, koji je rezultat kako Seadove upornosti, tako i treninga koje mu je oblikovao i preporučio Trle. Posebno raduje činjenica kako je Mujačević izuzetno dobro privaćen na biciklističkim stazama Švedske, jer kako kažu – ponosni su što će na stazama biti biciklista u novim bojama – BK Zmaj od Bosne Tuzla BiH. Klub od njega u narednom periodu očekuje pravu formu i, kako kažu, da će ´pomrsiti račune´ mnogim biciklistima.

Ispred BK Zmaj od Bosne ističu kako im je veliko zadovoljstvo da pod licencom tuzlanskog kluba voze i ostvaruju rezultate perspektivni biciklisti koji, iako ne žive ni u BiH, brane boje tuzlanskog Zmaja.


PRESS BK Zmaj od Bosne


Priredio(la):