SPORTARIJE

01.08.2014.
Treća Tuzlanska biciklijada 24.augusta
U organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Extreme i Javnog komunalnog preduzeća “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla, u Tuzli će se 24. augusta 2014. godine. održati Treća Tuzlanska biciklijada.

Tuzlarije


Cilj biciklijade je omasovljenje rekreativnog biciklizma i animacija građana ka podizanju svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka.

Predviđena ruta dužine 14 km je: Stupine, Hotel Tuzla, Dom Penzionera, SKPC ”Mejdan”, BKC, Miladije, Siporex, Solana, Irac, Skver, Kompleks slanih jezera “Panonika”, Brčanska Malta, Stupine.

Učesnici biciklijade su svi ljubitelji biciklizma, bez obzira na spol i starosnu dob, obzirom da biciklijada nije takmičarskog nego rekreativnog karaktera.

Za sve učesnike treće tuzlanske biciklijade bit će obezbijeđene majice, sendvići i osvježenje, ali za 30-ak najsretnijih i vrijedne nagrade biciklističke opreme.

Svi koji žele, mogu se prijaviti na stranici JKP "Saobraćaj i komunikacije-Tuzla" doo Tuzla, www.siktz.ba, putem kontakt forme, te će na njihovim startnim brojevima biti ispisana i njihova imena. Oni koji se ne prijave na ovaj način, mogu se prijaviti i na dan biciklijade.

Priredio(la):