SPORTARIJE

01.08.2014.
Završen memorijalni turnir Kemal Ibrahimović Kemo
Pobjednik ekipa FK „Mladost“ Solina
U Solini je na stadionu "Studenac", 30. i 31.07.2014. održan prvi memorijalni turnir Kemal Ibrahimović Kemo. Turnir je organizovan od strane FK "Mladost" Solina u saradnji sa Keminom porodicom.

Tuzlarije


FK "Mladost" Solina je klub u kojem je Kemo ostavio dubok trag i koga se svi u klubu uvijek sa divljenjem sjećaju. Kemal Ibrahimović Kemo rođen je 24.07.1959. godine, a umro je 29.11.2004. godine. Za svog života igrao je i radio brojnim klubovima.

Tuzlarije


Osim domaćina FK "Mladost" Solina, na turniru su učešće uzeli još i FK "Proleter" Slavinovići, FK "Rudar" Bukinje i NK "Mladost" Gornje Živinice. Turnir je u ime porodice Ibrahimović, otvorila Kemina supruga gospođa Zehra Ibrahimović, te tom prilikom pozdravila sve prisutne i zahvalila na dolasku na ovaj turnir, a igračima poželjela sportsku sreću uz fer nadmetanje. Početni udarac na turniru, na utakmici između FK "Mladost" Solina i NK "Mladost" G. Živinice, izveo je Kemin unuk Vedad Čomerović.

Tuzlarije


U polufinalnim utakmicama prvog dana turnira postignuti su sljedeći rezultati :

FK "Rudar" Bukinje - FK "Proleter" Slavinovići 3:2

FK "Mladost" Solina - NK "Mladost" G. Živinice 4:0

Drugog dana turnira, igrani su susreti za I i III mjesto.

Utakmica za treće mjesto između FK "Proleter" Slavinovići i NK "Mladost" G. Živinice završena je službenim rezultatom 3:0 u korist FK "Proleter" Slavinovići, jer ekipa Mladosti nije doputovala na utakmicu.

U utakmici za prvo mjesto sastali su se FK "Mladost" Solina i FK "Rudar" Bukinje.
FK Mladost Solina pobijedila je rezultatom 3:0 i tako osvojila prvo mjesto na ovom nadamo se tradicionalnom turniru.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Za najboljeg igrača proglašen je Aldin Alagić iz ekipe FK "Mladost" Solina, a za najboljeg golmana proglašen je Benjamin Avdić golman ekipe FK "Proleter" Slavinovići. Nešto lošije vrijeme ipak nije spriječilo veliki broj posjetilaca da dođu, odgledaju i uživaju u svim utakmicama turnira.

Uprava kluba još jednom se zahvaljuje svim ekipama, sudijama i posjetiocima turnira što su uzeli aktivno učešće na istom.

Priredio(la):