SPORTARIJE

01.08.2014.
Fudbaleri Slobode vjeruju u pozitivan rezultat
TuzlarijePoslije dvije godine provedene u Prvoj ligi FBiH, fudbaleri Slobode u Travniku će otvoriti prvenstvo u elitnom rangu bh. fudbala. U posljednjih dva mjeseca ekipa, ali i stručni štab pretrpjeli su izmjene, ali na Tušnju imaju vjere u pozitivan rezultat.

- Uvažavamo našeg rivala, ali ga se ne smijemo plašiti. To moraju znati i moji igrači. Moramo se boriti za crveno-crni dres i nikako ne smijemo iznevjeriti očekivanja naših navijača. Imamo određenih problema, ali to se ne smije odraziti na borbenost - rekao je Denis Sadiković, trener Slobode na današnjoj pres-konferenciji.

Iako je u pripremnim utakmicama u startnoj postavi uigravao novajlije Adnana Šećerovića i Elvisa Sarića, Sadiković neće moći računati na njihove usluge jer još uvijek nisu registrovani za tuzlanski klub. Posljednji koji je postigao dogovor sa rukovodstvom kluba je Emilko Janković, nekadašnji igrač Borca.

Sloboda je ka Travniku krenula u petak, posljednji trening obavit će na stadionu u Vitezu, a sutra će imati svoj povratnički debi u Premijer ligi BiH.

Priredio(la): Fena