SPORTARIJE

01.08.2014.
Objavljen je spisak reprezentativki BiH u katama
Tuzlarije


Selektor ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine u katama Una Selman Žilić, objavila je spisak reprezentativki koje će nastupiti na 22 Mediteranskom šampionatu za seniore u karateu, Bar 13.-14.09.2014 godine. Žensku ekipu u katama čine članice KBS „Tuzla Sinbra“ (Darja Mehić, Mirela Salihbegović, Lejla Berber, Lejla Bašić), dok će u pojedinačnoj konkurenciji nastupiti Amina Adilović UKK „Bosna SD Bjelave“ Sarajevo i Ajna Vuković KBS „Tuzla Sinbra“ Tuzla.

Ženski kata tim je već počeo sa intenzivnim pripremama u Tuzli na stadionu „Tušanj“, Panonskim jezerima i matičnoj Sali kluba, pod vodstvom selektora Une Selman Žilić i kondicionog trenera Nedima Musića. Treba napomenuti da ovaj tim brani bronzanu medalju sa Mediteanskog šampionata održanog prije dvije godine u Tuzli.

Kandidati za odlazak na Mediteranski šampionat za seniore iz našeg kluba u borbama pojedinačno su: Edina Čatibušić -50 kg, Dajana Crnoglavac -55 kg, Neira Džafić -61 kg. Imenovane takmičarke će učestvovati na pripremama reprezentacije u borbama u Zaostrogu 11.-18.08.2014 godine.

Priredio(la):