SPORTARIJE

04.08.2014.
U organizaciji Kluba specijalnih sportova Tuzla
Međuentitetski sportsko-edukativni kamp u Neumu
U periodu od 01. do 07. augusta u Neumu se pod pokroviteljstvom Američke Ambasade u BiH, održava Međuentitski sportsko-edukativni kamp koji organizuje Klub specijalnih sportova Tuzla. Na Kampu učestvuju predstavnici udruženja koji rade sa osobama sa posebnim potrebama iz Tuzle, Zvornika i Prijedora.

Tuzlarije


O samom Kampu direktorica KSS Tuzla Nermina Mujić je istakla:

- Zahvaljujući podršci Američke Ambasade gdje se naš Klub prijavio za organizaciju ovakvog „Međuentitetskog sportsko-edukativnog kampa“ želja nam je bila da se i osobe sa posebnim potrebama iz oba entiteta kroz zajedničke sedmodnevne aktivnosti zajedno druže, upoznaju i promovišu sport, zajedničko razumijevanje i toleranciju.

Tokom trajanja „Međuentitetskog sportsko-edukativnog kampa - Neum 2014“ predviđene su različite aktivnosti kao što su: - Radionica „Pravo osoba sa invaliditetom“ gdje će se učesnici upoznati sa roditeljima i članovima klubova i udruženja odakle dolaze učesnci,
Radionica „Strategija razvoja osoba sa invaliditetom“
Radionica „Međuentitetska saradnja“
Radionica „Tolerancija u sportu“
Radionica slikanja
Odigravanje košarkaške utakmice
Treninzi plivanja
Obilazak grada

Tuzlarije


Nakon svih ovih aktivnosti koje smo predvidjeli ubijeđeni smo da će i roditelji i djeca prepoznati značaj ovakvih kampova za osobe sa posebnim potrebama, a da će lokalna zajednica podržati naše Programe, kao što je to ovog puta prepoznala Američka Ambasada u BiH koja na najbolji način pomaže osobe sa invaliditetom.

N.M.

Priredio(la):