SPORTARIJE

13.08.2014.
Od 12.-18.08.2014
˝Ljetni karate kamp Neum 2014.˝

U Neumu se od 12.-18.08.2014 godine održava po sedmi put za redom „Ljetni karate kamp Neum 2014. Tehnički organizator kampa je KBS „Tuzla Sinbra“ Tuzla. Ove godine učešće je uzelo 65 karatista iz karate klubova „Novi Grad“ Sarajevo, „Salih Salko Ćurić“ Sarajevo, „Saniteks“ Sanski Most“, „Hurije“ Sanski Most „Bosna“ Kalesija, „Sigma“ Kalesija, „Doboj Istok“, „Gračanica“, „Konjuh“ Živinice, „Tuzla Sinbra“ Tuzla.

Tuzlarije


Koordinator seminara je jedan od najuspješijih bosanskohercegovačkih trenera Fikret Selman, a u radu mu pomažu Edina Ćatibušić, Nedim Musić, Adi Selman, Edhem Halilović i Enes Husanović.

Seminaru prisustvuju i članovi Upravnog odbora KBS „Tuzla Sinbra“ Tuzla, kao i predsjednici klubova učesnika seminara. Zdravstveno stanje učesnika prati Dr. Amir Azabagić. U sklopu seminara u organizaciji Karate saveza Bosne i Hercegovine održat će se i polaganje za majstorska zvanja 1-3. Dan. Seminar će posjetiti i predsjednik Karate saveza BiH g. Samir Ćatović. Učesnici su smješteni u hotelu „Stella“ Neum gdje imaju odlične uslove za treninge i zabavu.

Posebnu zahvalnost KBS „Tuzla Sinbra“ Tuzla duguje KK „Neretva“ Mostar, koji su za potrebe seminara ustupili svoje tatami borilište.


Priredio(la): Press kluba