SPORTARIJE

16.12.2005.
Poznati učesnici bokserske revije «Rudarski gong»

Poznati su svi učesnici bokserske revije «Rudarski gong», koja se održava u povodu 120. godišnji postojanja i rada Rudnika «Kreka». Na ring Mejdana u Tuzli u nedjelju, 18. decembra, sa početkom u 11 sati, izaći će 20 poklonika «plemenite vještine», među kojima je 7 takmičara iz Hrvatske, 9 iz BiH, jedan iz SiCG iz Srbije i Crne Gore, te trojica s Kosova, rečeno je na današnjoj pres konferenciji u Tuzli.


Imena sudionika garantuju sjajan boks i veliku konkurenciju za trofej revije - statuetu «Husinski rudar», plakete, medalje i novčane nagrade. Među kandidatima za boksera revije je i olimpijski kandidat iz tuzlanske «Slobode», Ademir Peleš, koji je izjavio da se za turnir priprema već mjesec dana i da će pokušati osvojiti trofej ove renomirane revije koja se održava već 20 godina.Parovi turnira su:
54 kg: Perković (Sloboda) – Penava (Hrvatska),
54 kg: Aljić (Živinice) – Zolak (Slavija, B.Luka),
60 kg: Belkić (Sloboda) – Kovačević (Hrvatska),
67 kg: J.Peleš (Sloboda) – Brkić (Hrvatska)
69 kg: Jovanović (Sloboda) – Rajlić (Slavija)
75 kg: Božić (Hrvatska) – Sulejmani (Kosovo)
Kučuk (Slavija) - Đakni (Kosovo)
81 kg: Vidaković (SiCG) – Šalja (Hrvatska),
Iliju (Kosovo) – Mikulić (Hrvatska)
91 kg: A.Peleš (Sloboda) – Planinić (Hrvatsika)


Na Međunarodnoj bokserskoj reviji «Rudarski gong» proglasit će se i nagraditi najuspješniji bokser revije, najbolji tehničar i najborbeniji par revije.

Četiri uvodne i deset borbi koje konkurišu za nagradu turnira, sudit će Duško Narić i Tahir Ligić (oba Tuzla), Mijo Mišković (Živinice), Isam Bošnjak (Zenica) i Mirsad Husić (Sarajevo) kao vrhovni sudija.

Pokrovitelji turnira su Rudnik Kreka i općina Tuzla, a ulaz za ljubitelje boksa je besplatan, navodi se u saopštenju Pres službe Organizacionog odbora bokserske revije «Rudarski gong».

Priredio(la):