SPORTARIJE

22.08.2014.
BK ˝Zmaj od Bosne˝ - saopštenje
˝Kanton izgleda neće nikad isplatiti ono što je odobreno i potpisano˝
Tuzlarije


BK Zmaj od Bosne ove je sezone, do sadašnjeg momenta, zabilježio izrazito malo nastupa na trkama u odnosu na sve prethodne biciklističke sezone. Jedan od razloga jeste što je ova sezona u BiH obilježena nedostatkom organizovanja trka širom zemlje a što dokazuje kako je biciklizam u BiH dotakao samo dno.

"Prošle smo godine do sada, pored dosta trka u okruženju, već vozili i trke u Bihaću, Zenici, Sanskom Mostu, Goraždu, državna prvenstva... do sada tih trka nema. Znamo da je novac veliki problem, naš klub kroz to prolazi zadnjih par godina ali vidimo da je slična situacija i kod drugih – niko ništa ne organizuje. Mi smo na žalost imali problema sa dvije trke koje organizujemo tradicionalno već godinama, tako što smo trku ˝Tuzla – 25.maj˝ morali prolongirati zbog majskih poplava, a evo i ovu zadnju trku – VI memorijal poginulim biciklistima – tek trebamo realizovati u narednom mjesecu, jer smo je takođe prolongirali zbog vremenskih nepogoda", navode iz BK Zmaj od Bosne, i dodaju:

"Već godinama apelujemo na resorne instance kako dolazimo u situaciju da i one trke koje se voze – nama predstavljaju problem zbog troškova odlaska i smještaja, jer iako imamo odluke kojima je definisana i visina podrške, novac nikad nije stigao na naš račun. Ovo se prvenstveno odnosi na Kanton, odnosno kantonalno ministarstvo sporta, koje izgleda nikad neće isplatiti ono što su odobrili i potpisali. Obzirom na opštu situaciju u zemlji, jasno je da i podrška od privatnih sponzora izostaje".

BK Zmaj od Bosne koji je za prošlu godinu proglašen najuspješnijim sportskim tuzlanskim kolektivom, srećom okuplja mnoge bicikliste koji su još uvijek puni entuzijazma, ali je pitanje do kada će opstati u sportu u kome nema skoro nikakve podrške.

"Zahvaljujući Upravnom odboru Kluba i osoba koje ga vode, prvenstveno gdinu Nedžadu Ašćeriću, Klub je uspio preživjeti proteklu sezonu i ući u ovu, pa kako-tako ćemo dati sve od sebe i osvjetlati obraz tuzlanskog biciklizam, ali sad dolazimo do toga da niko ništa ne organizuje, te da nam preostaju amaterske trke, kao što sada slijedi Tomislavgrad, a sa druge strane predstoji odlična trka u Ivanić Gradu, ali obzirom na udaljenost i visinu troškova koje iziskuju ovi odlasci nismo sigurni da ćemo nastupiti", navode iz Kluba.

Što se tiče međunarodne trke VI Memorijal poginulim biciklistima, koja se trebala tekućeg mjeseca voziti za Premijer ligu BiH i Dunavski kup, ista će se realizovati narednog mjeseca, u jednom od termina: 07.09. ili 21.09., o čemu će učesnici, sponzori, mediji i javnost biti blagovremeno obaviješteni. "Zahvaljujemo se Općini Tuzla, BH Telecomu NLB banci, VGT Osiguranju i naravno Umel – Dalekovodmontaži na strpljenju i razumijevanju zbog prolongiranja ove trke", navode iz Kluba.

Press BK Zmaj od Bosne


Priredio(la):