SPORTARIJE

04.09.2014.
Nogometaši BiH danas protiv Lihtenštajna
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Tuzli će danas odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Lihtenštajna. Izabranicima selektora Safeta Sušića bit će to generalna proba pred početak kvalifikacija za evropsko prvenstvo i susret s Kiprom 9. septembra u Zenici.

Tuzlarije


Reprezentativci BiH okupili su se u ponedjeljak u Zenici gdje se pripremaju u Trening centru Nogometnog saveza BiH, a od jučer su u Tuzli gdje su obavili jedan trening.

Sušić naglašava da još nije odlučio s kojim sastavom će započeti meč, ali da zbog činjenice da prvi put igraju u Tuzli i da očekuje pun stadion, "imat će obavezu da na teren pošalje najzvučnija imena".

U ovaj kvalifikacijski ciklus reprezentacija BiH ulazi bez trojice igrača koji su u proteklom periodu činili okosnicu tima - Emira Spahića, Zvjezdana Misimovića i Senijada Ibričića, koji su se oprostili nakon Svjetskog prvenstva.

Tuzlarije


Ako se uzme u obzir da u zadnjoj liniji neće biti dugogodišnjeg kapitena Spahića te povrijeđenog Seada Kolašinca, Sušić bi na početku kvalifikacija mogao imati problema u odbrani.

No, selektor vjeruje da igrači koje ima na raspolaganju mogu odgovoriti zadatku.

Susret između Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna igra se danas u 17 sati na stadionu "Tušanj".

Priredio(la): Fena