SPORTARIJE

04.09.2014.
Promovisana knjiga »Zmajevi: 18 godina nogometne reprezentacije BiH«
U Tuzli je danas upriličena promocija knjige "Zmajevi, 18 godina nogometne reprezentacije BiH", čiji su autori dugogodišnji sportski novinari Dario Mehmedović i Saša Ibrulj.

Tuzlarije


Knjiga predstavlja retrospektivu nogometne reprezentacija BiH proteklih 18 godina, odnosno od njenog osnivanja, od njene prve utakmice, pa do kraja 2013. godine kada je reprezentacija BiH osigurala plasman na SP.

Svojevrsna monografija, između ostalog, sadrži biografije 250 reprezentativaca koji su odigrali bar jednu minutu u službenim utakmicama te svih selektora i članova stručnog štaba. Također, predstavljene su i 63 reprezentacije, odnosno nacionalni savezi, s kojima je bh. reprezentacija igrala utakmice od 1995. do 2013. godine.

- To je ono što ostaje za sva vremena. To je faktografija nogometne reprezentacije što smo nazvali reprezentativni punoljetstvo – rekao je na promociji autor Dario Mehmedović.

Tuzlarije


- Čast mi je što sam pozvan na ovu današnju promociju knjige, kao i što sam igrao za reprezentaciju, a posebno što je promocija idržana u mom gradu. Mislim da je ova knjiga veoma važna za našu reprezentaciju, kao i sam osvrt na istorijski plasman na SP – rekao je Gradimir Crnogorac, bivši reprezentativac.

Cijena knjige je 39 KM, a Knjižarsko-izdavačka kuća Buybook i autori su odlučili dio sredstava od prodatih knjiga uplatiti za pomoć stradalima u poplavama u BiH.

S.P.

Priredio(la):