SPORTARIJE

08.09.2014.
Sportski magazin ˝BH Tempo 09˝
Izvinjenje porodici Hukić


Imali smo namjeru da organiziramo turnir prijateljstva u znak sjećanja na jednog od najboljih sportista koje je Tuzla ikada imala. Turnir koji organizujemo nema nikakve veze sa „Slobodinim“ Memorijalnim turnirom „Mustafa Hukić – Huka“. Cilj nam je bio da i kroz naš turnir, koji organizujemo tradicionalno već nekoliko godina vratimo sjećanje u spomen na jednu veliku legendu.

„BH Tempo 09“ demantuje navode da je imao namjeru isprljati, iskoristiti ili ugroziti ime rahmetli, gospodina Mustafe Hukića – Huke.

Turnir je odgođen zbog učestalih kiša i nemogućnosti korištenja stadiona i šteta koje bi nastale na terenu odigravanjem četri utakmice u dva dana. Ovim putem upućujemo izvinjenje porodici Hukić i svima koji su našu namjeru organizacije turnira protumačili kao želju da iskoristimo ime legende Mustafe Hukića – Huke, to nam nije ni u kojem slučaju bila namjera a nešto tako, smatramo da nije ni moguće.

Turnir koji se trebao održati 09. i 10. septembra odgađamo za oktobar, bit će održan pod nazivom „Međunarodni turnir prijateljstva“ o čemu ćemo javnost blagovremeno izvijestiti.

Sportski magazin „BH Tempo 09“
Direktor Zlatko Selmani

Priredio(la):