SPORTARIJE

22.12.2005.
Sloboda Dita u velikoj krizi
Klub tone, Uprava šuti


Optimistične najave možda su zavarale neke navijače, ali i najnaivnijima među njima sada je jasno da Sloboda Dita preživljava još jednu tešku sezonu u kojoj će se, prema svemu sudeći, ponovo grčevito boriti za opstanak u elitnom razredu bh. košarke.
Najavljivana je borba za ulazak u Ligu za prvaka, ali je, nakon osam kola, Sloboda prikovana za posljednje mjesto (ne računajući ekipu Ljubuškog koja je odustala od takmičenja) sa samo dvije pobjede.
Igrački, klubu se osvetila loša selekcija u prijelaznom roku. Recimo, Sloboda je pred početak sezone angažirala šestoricu košarkaša (Medić, Timotić, Stanković, Marojević, Mihajlović i Amerikanac Coachman), od kojih su trojica već dobila otkaze.
Dio odgovornosti bi, međutim, trebala preuzeti i Uprava, na čelu sa predsjednikom Marjankom Divkovićem.
Prvi čovjek kluba u novoj sezoni Lige 12 nije pratio nijednu utakmicu Slobode Dite niti se oglašava pa se s pravom može postaviti pitanje da li su igrači ostali prepušteni sami sebi, čak i bez podrške onih čija je to dužnost.
Uostalom, od Divkovićevog dolaska u Slobodu, prije pune tri godine, nije sazvana nijedna sjednica Skupštine kluba, iako je evidentno da su neophodne radikalne promjene u svim strukturama.

E. M.

Priredio(la): S.M.