SPORTARIJE

13.09.2014.
3. Lukavačka biciklijada 2014

Obilježavajući Dane općine Lukavac i Mueđunarodni dan bez automobila, po treći puta organizujemo Gradsku biciklijadu. Kao i prethodna dva puta Manifestacija će imati odlike cjelodnevnog programa ali za razliku od dosadašnjih, ovogodišnji program će biti podijeljen u tri kategorije:


GRADSKA ULIČNA BICIKLIJADA: kojom, u sklopu obilježavanja Dana bez automobila, želimo promovisati upotrebu bicikla kao prevoznog sredstva u gradu. Biciklijada će se voziti isključivo gradskim ulicama na asfaltnoj podlozi i bit će dostupna svim biciklistima koji mogu voziti 8 km laganim tempom u organizovanoj biciklističkoj koloni. START u 12, 00

Tuzlarije


DJEČIJI PROGRAM: za cilj ima popularizaciju biciklizma kod najmlađe populacije ali i animaciju roditelja, komšija, prijatelja, građana u zajedničkom druženju. Program za ovu kategoriju odvijat će se na Trgu Bremena u obliku zabavnih biciklističkih aktivnosti u kategorijama biciklala sa pomoćnim kotačima (eletrični autići i motori) te uzrasta do 12 godina sa biciklima bez pomoćnih korača. Najmlađima pripremamo i posebna iznenađenja u vidu zabave i nagrada. Početak programa u 13, 00.

Tuzlarije


LUKAVAČKA BRDSKA (MTB) BICIKLIJADA: Za one iskusnije, odvažnije, spremnije – izazov na brdima iznad Lukavca, Doložaj, bistaračka jezera... Avanturistički duh i sklonost za druženjem, prirodom ostjetit ćete u ovoj vožnji. Isključuju se mlađi od 15 godina i oni koji ne znaju kuda će sa Adrenalinom – dakle voziti isključivo po uputama skipera. Biciklijada ima rekreativni karakter. Predviđeno druženje po okončanju biciklijade u zavisnosti od raspoloženja ekipe.

Tuzlarije
UPOZORENJE ORGANIZATORA:
Prijave se popunjavaju na obrascu (letak) koji će promotivno biti podjeljen u gradu. Obrazac se može popuniti i na licu mjesta.
Organizator je poduzeo sve zakonom propisane mjere kako bi manifestacija prošla u najboljem toku. Sudionici manifestacije su dužni pridržavati se uputa redara ili skipera, koji će biti propisno obučeni i obilježeni. Podršku manifestaciji će pružiti SJB Lukavac kao i Dom zdravlja Lukavac, CK Lukavac.
Biciklistički tim će pored skipera imati servisera i bolničara. Servis-pomoć ogledat će se u oklanjanja lakših kvarova na terenu. Start: 15, 30

Sudionici su obavezni nositi zakonom propisanu opremu, imati jednu rezervnu gumu i pridržavati se uputa organizatora.
Sudionici u manifestaciji učestvuju isključivo na vlastitu odgovornost i isključuje bilo kakvu odgovornost za eventualnu povredu ili naknadu materijalne štete.

Nedim Zejnilović

Priredio(la):