SPORTARIJE

10.10.2014.
Centar za sport i Univerzitetsko sportsko društvo:
Prezentirane studentske sportske aktivnosti
U organizaciji Centra za sport i Univerzitetskog sportskog društva upriličena je press konferencija na kojoj su prezentirane sportske aktivnosti koje će se realizovati u školskoj 2014./2015. godini.

Tuzlarije


Aktivnosti startaju 17.10.2014. godine o održavat će se u dvoranama Univerziteta. "Studenti svih fakulteta će imati priliku da kvalitetno ispune svoje slobodno vrijeme kroz vannastavne aktivnosti. Omogućit će im se učestvovanje u sportskim ligama i to: basket liga, odbojkaška liga, stonoteniska liga, dok će se tenis turnir igrati po kup sistemu" rekao je Tarik Huremović, predsjednik Univerzitetskog sportskog društva.

Tuzlarije


Organizovanje ovakvih sportskih manifestacija predstavlja doprinos razvoju univerzitetskog sporta, obogaćivanju sadržaja slobodnog vremena, održavanja i unapređivanje zdravlja i radne sposobnosti studenata i zaposlenika.

"Ove godine Centar za sport je u saradnji sa Zumba with Jasmina omogućio svim zainteresovanim zaposlenicama Univerziteta besplatan aerobik program „Zumba“ u terminima ponedeljak i srijeda od 19:00 do 20:00 sati na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport. Cilj ovog projekta je prije svega povezivanje i međusobno druženje studenata” rekao je Alan Alagić, sekretar Centra za sport.

Priredio(la): Centar za sport