SPORTARIJE

19.10.2014.
Balkansko prvenstvo za seniore u karateu
Dajana Crnoglavac osvojila treće mjesto
U Ohridu – Makedonija se od 18-19.10.2014. godine održava Balkansko prvenstvo za seniore u karateu na kojem učestvuju predstavnici 10 zemalja: Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Hrvatske, Kipra, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Turske.

Tuzlarije


Članica KBS „Tuzla – Sinbra“ Dajana Crnoglavac je u kategoriji borbe seniorke -55 kg osvojila treće mjesto.

Dajana je u prvom krugu bila slobodna, u drugom kolu je poražena od predstavnice Makedonije Zaborske Simone rezultatom 3-0. Simona je nakon toga nastavila pobjednički niz i plasirala se u finale, omogučivši Dajani da se preko repasaža domogne medalje.

U repasažu Dajana prvi meč radi sa predstavnicom Srbije Brankom Aranđelović koju pobjeđuje. U borbi za treće mjesto Dajanina protivnica je kolegica iz reprezentacije Iva Klepić koju Dajana pobjeđuje rezultatom 4:2 i tako u Tuzlu nakon dugo vremena donosi jednu seniorsku medalju sa zvaničnih takmičenja.

Treba naglasiti da je jedna reprezentacije na ovom takmičenju mogla prijaviti 2 reprezentativke što je imalo za cilj povečanje kvalitete i konkurencije na samom turniru.

Pored Dajane Crnoglavac iz KBS „Tuzla-Sinbra“ na ovo takmičenje je putovala i Neira Džafić koja je u kategoriji borbe seniorke -61 kg zaustavljena od predstavnice Turske Baltay Merve. One su bile također i jedine reprezentativke sa Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Press kluba