SPORTARIJE

19.10.2014.
Kantonalni odbojkaški derbi pripao Kuli
Tuzlankama nedostajalo sreće u odlučujućem setu
Kantonalni derbi u ženskoj odbojci između ekipa OK "Sloboda-Tuzlafarm " i OK "Kula-Gradačac" pripao je gošćama iz Gradačca.

Pred nešto više od 200 gledalaca odigrana je lijepa i na momente vrlo neizvjesna utakmica, u kojoj su gošće iz Gradačca imale više sportske sreće, te su u petom odlučujućem setu dobile utakmicu rezultatom 2:3 u setovima.

Tuzlarije


Gradačačanke su bolje otvorile utakmicu i povele sa 2:0 u setovima, da bi djevojke domaće ekipe smogle snage i preokrenule tok utakmice dobivši dva naredna seta i došle zasluženo do izjednačenja na 2:2. U petom odlučujem setu gošće iz Gradačca su nadigrale Tuzlanke i tako ostvarile pobjedu.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima: za OK " SLOBODA-TUZLA FARM " su igrale: A. Hadžić, S. Omerović, A. DŽambić, N. Kamberović, S. Kojić-Đurić (c) D. Simić, D. Kešina, A. Jahić L. Softići D Vujić (libero), trener Almir Žilić

Ekipu OK"KULA -GRADAČAC" je nastupila u sastavu: J.Filipović, Z Lipovac, A. Mandžukić, A. Hadžić, A. Radišković ( c), E. Gubaljević, T. Lazarević, A.Legčević, N. Mačak, M. Knežević, i liobera N. Čvoro i A.Čandić, trener ekipe Branislav Franić

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Utakmica je protekla u fer i korektnoj atmosferi, a što su potvrdila zvanična lica utakmice delegat Zvonko Krišto te prvi sudija Kuzmanović Slaviša, i drugi sudija Bašić Mirza, kojo nisu imali primjedbi na organizaciju i sam tok utakmice.

S.P.

Priredio(la):