SPORTARIJE

06.11.2014.
Adi Mešetović u trci na 50 metara delfin stilom ispred svjetskog rekordera
Prošle sedmice naš Tuzlak Adi Mešetović ostvario je izuzetne rezultate na najjačem plivačkom takmičenju u regionu, Grand Prix Srbija u Zrenjaninu. Kvalitet takmičenja potvrdili su svojim nastupom plivaci iz samog vrha evropskog i svetskog plivanja, Vyatchannin Arkady svjetski rekorder, Siljevski Radovan, Jukic Dinko, Gerbec Sasa, Iskender Baslakov, Siladji Caba i mnogi drugi.

Tuzlarije
Foto: Arhiva


Bivši član GKVS Jedinstvo iz Tuzle i od skoro plivač Olympa iz Banjaluke, nastupio je u 4 najatraktivnije trke i izborio 3 polufinala i 3 finala.

Prvi dan takmičenja Adi je nastupio u disciplini 50 metara slobodno i u polufinalu isplivao svoj lični rekord u vremenu 23.60, dok je u finalu zauzeo 8. mjesto s vremenom 23.65.

U disciplini 100 metara mješovito Adi je takođe isplivao svoj najbolji rezultat u polufinalu 58.76 i na kraju zauzeo 9. mjesto u izuzetno jakoj seniorskoj konkurenciji.

Posljednji dan takmičenja donio je i najbolje rezultate. Adi se u polufinale trke na 50 metara delfin stilom plasirao kao treći ostavivsi iza sebe mnoge učesnike finala evropskih i svjetskih prvenstava među kojima je i svjetski rekorder Vyatchanin Arkady.

U polufinalu je naš Tuzlak otplivao svoj najbolji rezultat karijere u vremenu 24.52 što je 702 FINA boda i trenutno najbolji rezultat Balkana i 7. vrijeme u Evropi u kategoriji juniora.

U konačnom plasmanu ove discipline Adi je zauzeo šesto mjesto i time završio sjajan nastup na ovom takmičenju.

Mina Mastilović

Priredio(la):