SPORTARIJE

16.11.2014.
„Trofej Bara 2014“
Sedam medalja za karatiste „Winnera“ iz Tuzle
Takmičari Karate kluba „Winner“ iz Tuzle nastupili su na 6. Međunarodnom karate turniru u Crnoj Gori pod nazivom „Trofej Bara 2014“. Turnir je održan u organizaciji Karate kluba „Bar“, a učešće je uzelo više od 1.000 takmičara iz Makedonije, Rumunije, Albanije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Tuzlarije


I pored snažne konkurencije, tuzlanski karatisti u grad soli se vraćaju sa sedam osvojenih medalja.

Zlatnom medaljom se okitio Amar Salkanović u kategoriji dječaci 2006.godine -70kg, dok je Bakir Bešić osvojio srebrenu medalju u kategoriji borbe dječaci 2001 godište -70 kg. Naši karatisti osvojili su najviše bronzanih medalja. Tako su nagrađeni Una Šerak, Emina Mahmutbegović, Lejla Selimović i Kenan Imamović. Također, u kategoriji juniorke borbe ekipno tuzlanska ekipa u sastavu Emina Mahmutbegović, Una Šerak, Monika Slipičević i Lejla Selimović je osvojila bronzanu medalju.

Tuzlarije


Tuzlarije


- Ovom prilikom se zahvaljujemo roditeljima naših takmičara na podršci, kao i gospodinu Elviru Ferizoviću, direktoru firme Tehnopetrol koji nam pruža svesrdnu podršku u našem radu – kazala je za naš portal Lejla Ferhatbegović, trenerica u klubu „Winner“.

S.P.

Priredio(la):