SPORTARIJE

01.12.2014.
Kvalifikacije Gradskog prvenstva osnovnih škola u košarci

Sportski savez Općine Tuzla organizuje program sportskih takmičenja, namjenjen učenicima 27 osnovnih škola, s područja Grada Tuzle. Program, koji obuhvata takmičenja u odbojci, košarci, rukometu, malom nogometu i atletici, će biti realizovan u periodu od 18. 11.2014. godine do 30. aprila 2015. godine.


Prvenstva su otvorile košarkaške ekipe osnovnih škola utakmicama u okviru grupne faze, koje su se održale u školskim sportskim dvoranama od 18. 11. do 27.11.2014. godine.

Tuzlarije

Ekipe su razvrstane u dvije grupe u konkurenciji djevojčica i konkurenciji dječaka. Sva takmičenja se realiziraju primjenom kup sistema.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije
Pobjednici dvije kvalifikacijske grupe za djevojčice i dječake sastaju se na finalnom turniru, koji će se održati u martu 2015. godine u maloj dvorani SKPC „Mejdan“ Tuzla.

Tuzlarije


Sportski savez Općine Tuzla, zahvaljuje se pokrovitelju Gradu Tuzli, sponzoru BH Telecom dd Sarajevo Direkcija Tuzla, sponzor prevoza GIPS Tuzla i Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, koji su podržali ovako važan projekat i bez kojih se isti ne bi mogao organizovati i sprovesti na potrebnom nivou.

Priredio(la): Sportski savez Općine Tuz